• instagram
  • afspraak-maken

KiE voor Kinderen

KiE voor kinderen

KiE is een methode waarmee de oorzaak en blokkades van het probleem begrepen worden.

Wat is Kind in Evenwicht (KiE)

Kind in evenwicht is een snelle en speelse manier om te ontdekken waarom het kind fysiek en emotioneel vastloopt en wat er nodig is om het makkelijker te maken. De basis ligt in de neuro-emotionele integratie en is verder ontwikkeld door Carla van Wensen.

Ons lijf heeft antwoord op alle vragen, want het kent ons als geen ander! Met KiE laten we de spieren het verhaal vertellen. Dit is vooral erg fijn, want vaak zijn de woorden er niet voor om het uit te leggen.

Waarmee werkt Kind in Evenwicht

  • – Spiertest uit de toegepaste kinesiologie  
  • – Kennis uit de Neuro-emotionele Integratie (NEI)
  • – Kennis over de ontwikkeling van ons brein en de organisatie hiervan
  • – Coaching van zowel kind als volwassenen
  • – Kennis uit de integrale (holistische) geneeskunde
  • – Kennis over de invloed van de prenatale periode, conceptie, zwangerschap, geboorte, ziekte, stress en trauma
  • – Integratiemanieren vanuit verschillende reguliere- en andere geneeswijzen gericht op het kind.


Hoe verloopt een sessie

Van te voren vraag ik altijd aan u, als ouder/verzorger, wat de hulpvraag is. Dit kan telefonisch zijn maar ook via WhatsApp contact. Ook vraag ik aan u wat de interesses zijn van uw kind, zodat ik van te voren al speelgoed e.d. klaar kan zetten vooraf aan de afspraak. Uit ervaring merk ik dat kinderen zich veel sneller op hun gemak voelen als zij direct iets zien waarmee zij kunnen spelen waar hun interesses liggen.

Bij binnenkomst verzorg ik voor zowel u, als uw kind iets te drinken en beginnen wij een gesprek en bespreken wij nogmaals de hulpvraag. Belangrijk om te weten: tijdens de gehele sessie KiE bent u als ouder/verzorger aanwezig.
Terwijl jullie samen aan het spelen zijn, ga ik aan de slag met de sessie KiE. Ik werk bij kinderen met een biosensor. Een biosensor is een meetinstrument wat trillingen en frequentie meet. Hoe ik dit werkt leg ik altijd als volgt uit aan kinderen en ouders:
Iedereen heeft thuis tegenwoordig een televisie met een afstandsbediening. Als wij op de afstandsbediening bijvoorbeeld drukken op nummer 4, dan gaat de televisie aan op nummer 4. Echter zie je helemaal niks als die connectie wordt gemaakt tussen de afstandsbediening en de televisie. De biosensor fungeert in dit geval als afstandsbediening, maar dan van het lichaam van het kindje.

Door de vragen die ik stel en de woorden die ik daarbij gebruik kan ik met de biosensor meten en kijken in welk deel van het lichaam de emotionele blokkades zitten, in het lichaam van uw kind. Wat heel mooi is van deze methode, is dat uw kind hoeft mij niks te vertellen, het lichaam vertelt het verhaal. 

Als bekend is welke emotionele blokkades er zijn, is het tijd om deze te integreren. Dit kan bijvoorbeeld door voetreflexintegratie, maar er zijn meerdere manieren om te integreren.

Het integratieproces gaat vaak nog door dagen/weken na de sessie KiE. Om dit te bevorderen kan het zo zijn dat u bijvoorbeeld de voetreflexintegratie thuis vaker moet doen bij uw kind of dat ik een etherische olie mix maak voor uw kind. Alles om het integratieproces van uw kind te bevorderen.

Bij welke hulpvraag kan ik KiE inzetten?

– bij slaapproblemen
– bij (verlatings)angst
– als er depresieve gevoelens zijn
– als jouw kind niet of moeilijk kan praten
– als jouw kind vastloopt bij dagelijkse dingen
– als jouw kind (veel) woede/boosheid met zicht meedraagt


Hoeveel sessies zijn er nodig voor een hulpvraaag?

Helaas kan ik op deze vraag geen duidelijk antwoord geven. Dit verschilt namelijk echt per hulpvraag, per situatie en ook per persoon.

VVNT

Ik ben aangesloten bij de Vereniging Van Nei-Therapeuten (VVNT)

        

× Neem contact op voor vragen.