• instagram
  • afspraak-maken

KiE voor Volwassenen

KiE is een methode waarmee de oorzaak en blokkades van het probleem begrepen worden.

Wat is Kind in Evenwicht (KiE)

KiE staat voor Kind in Evenwicht, maar het is een methode die ik óók veelzijdig inzet bij volwassenen.
Het is een efficiënte methode om te ontdekken waarom je fysiek en emotioneel vastloopt en wat er nodig is om het makkelijker te maken. De basis ligt in de neuro-emotionele integratie en is verder ontwikkeld door Carla van Wensen.

Ons lijf heeft antwoord op alle vragen, want het kent ons als geen ander! Met KiE laten we de spieren het verhaal vertellen. Dit is vooral erg fijn, want vaak zijn de woorden er niet voor om het uit te leggen.

 

Waarmee werkt Kind in Evenwicht

  • – Spiertest uit de toegepaste kinesiologie
  • – Kennis uit de Neuro-emotionele Integratie (NEI)
  • – Kennis over de ontwikkeling van ons brein en de organisatie hiervan
  • – Coaching
  • – Kennis uit de integrale (holistische) geneeskunde
  • – Kennis over de invloed van de prenatale periode, conceptie, zwangerschap, geboorte, ziekte, stress en trauma
  • -Integratiemanieren vanuit verschillende reguliere- en andere geneeswijzen gericht op het kind.

 

Hoe verloopt een sessie

Nadat de afspraak gepland is en u bij mij in de praktijk komt, nemen wij plaats op de meditatiekussen en beginnen wij het gesprek onder het genot van een heerlijk kopje thee. Tijdens dit gesprek vertelt u mij meer over uw hulpvraag en zetten wij een intentie voor de sessie KiE. Een intentie is iets wat u graag zou willen, maar wat niet lukt. Voorbeeld: u bent altijd erg druk in uw hoofd en u wilt graag meer rust ervaren. De intentie die in dit geval gezet zou worden is: ik heb rust.
Mocht u overigens geen intentie weten, dan ga ik samen met u kijken waar er een disbalans zit in uw lichaam, om vanuit daar aan de slag te gaan met KiE.

Nadat de intentie gezet is of als er bekend is waar een disbalans is, neemt u plaats op de behandeltafel en kunt u ontspannen liggen tijdens de sessie.
Bij (jong) volwassenen werk ik met de O-ring spiertest. Deze spiertest komt uit de toegepaste kinesiologie. Door het stellen van de juiste vragen en het gebruik van de juiste woorden, vertelt jouw lichaam waar er emotionele blokkades in jouw lichaam zitten. Deze emotionele blokkades zorgen ervoor dat, in geval van het voorbeeld hierboven, jij geen rust kan ervaren.
Deze emotionele blokkades zijn een belemmering in het hier en nu en komen voort uit een emotioneel trauma uit het verleden. Jouw brein kan dit emotionele trauma niet (meer) herinneren, maar jouw lichaam heeft dit allemaal opgeslagen. Door dit trauma op te sporen en te integreren, is dit trauma (deels) opgelost en belemmerd het jou niet meer in het hier en nu.

Ik werk graag met de etherische oliën van Young Living tijdens mijn sessie en ook maak ik gebruik van muziek wat vibreert bij de sessie. Alles bestaat uit trillingen en frequentie en door dit op de juiste manier in te zetten, kan het net het zetje geven, zodat alles weer gaat stromen.

Het integratieproces gaat vaak nog door dagen/weken na de sessie KiE. Om dit te bevorderen kan het zo zijn dat u advies mee krijgt voor thuis. Dit kan bijvoorbeeld een voetreflexintegratie oefening zijn. Dit is allemaal om het integratieproces te bevorderen.

Bij welke hulpvraag kan ik KiE inzetten bij volwassenen?

– bij slaapproblemen
– bij angst
– als er depressieve gevoelens zijn
– als u merkt dat u stagneert in emoties/gevoelens uiten
– als u burn-out klachten ervaart
– als u veel boosheid/woede met u meedraagt

EN nog veel meer! Stuur gerust een berichtje om te informeren of KiE iets voor u is!

Hoeveel sessies zijn er nodig voor een hulpvraag?

Helaas kan ik op deze vraag geen duidelijk antwoord geven. Dit verschilt namelijk echt per hulpvraag, per situatie en ook per persoon.

VVNT

Ik ben aangesloten bij de Vereniging Van Nei-Therapeuten (VVNT)

× Neem contact op voor vragen.